Betingelser
Nedenstående forretningsbetingelser er gældende for samarbejdsaftaler, når du er kunde hos Claus Rønnow ApS.
1. Samarbejdsaftale
Der indgås en formel samarbejdsaftale om et givet projekt mellem Claus Rønnow ApS (kaldet Konsulenten) og kunden (kaldet Kunden), som tiltrædes af begge parter. Samarbejdsaftalen indeholder de specifikke aftalevilkår, herunder:
Baggrunden for projektet og samarbejdet
Konsulentens rettigheder og forpligtelser
Kundens medvirken
Rapportering
2. Vederlag
Den aftalte kontraktsum for Konsulentens arbejde fremgår af et bilag til samarbejdsaftalen. Vederlaget faktureres på én af følgende måder, som også fremgår af bilag til samarbejdsaftalen:
Enkeltstående projekt (projektet faktureres ved aflevering af det færdige projekt jf. projektbeskrivelsen)
Faseopdelt projekt (projektet faktureres ved færdiggørelse af opgaverne i hver enkelt fase jf. projektbeskrivelsen)
Løbende samarbejde (projektet faktureres månedsvis bagud efter forbrugt tid)
Enhver udgift til tredjepart i forbindelse med, men ikke begrænset til, eksempelvis oversættelser, fotografering, videooptagelser, udgifter til annoncering og andre lignende tredjepartsudgifter er ikke inklusiv i honoreringen og faktureres særskilt af Konsulenten eller af tredjeparten direkte til Kunden.
Honoreringen omfatter ikke Konsulentens udlæg samt ekstraordinære omkostninger. Som udlæg betragtes blandt andet:
Udgifter i forbindelse med nødvendig og dokumenteret transport, rejser, ophold og fortæring.
Omkostninger i forbindelse med materialer, værktøj, software, underleverandører, attester m.v. – efter forhåndsgodkendelse af Kunden.
Honoraret omfatter ikke eventuelle ekstraarbejder, som skyldes, at Kunden udvider omfanget af den oprindelige opgave eller ændrer opgavens indhold.
Konsulentens honorar forfalder til betaling 8 dage efter datoen på de af Konsulenten fremsendte fakturaer. Skyldige beløb forrentes med den til enhver tid gældende procesrente.
Hvis betaling ikke sker som anført, betragtes dette som væsentlig misligholdelse, jfr. pkt. 10. Hvis betaling ikke sker som anført er Konsulenten berettiget til at standse arbejdet indtil betaling sker.
3. Immaterielle rettigheder
Kunden er i det omfang, det er aftalt eller forudsat i samarbejdsaftalen, berettiget til at anvende det materiale, som er udarbejdet i forbindelse med Konsulentens løsning af opgaverne, herunder ejendomsretten til fremstillede eksemplarer og retten til at anvende og ændre materialet.
Kunden har ejendomsretten til de færdige produkter/resultater. Kundens ejendomsret er ikke til hinder for Konsulentens efterfølgende anvendelse af den knowhow, metoder og generel viden, som Konsulenten måtte have erhvervet i forbindelse med opgavens udførsel.
Kunden selv er ansvarlig for i øvrigt at sikre de eventuelle immaterielle rettigheder, som opgaven måtte give anledning til at sikre.
Kunden er i enhver henseende ansvarlig for, at det arbejde Kunden har anmodet Konsulenten om at udføre, ikke krænker tredjemands rettigheder.
4. Opsigelse
Parterne kan opsige en samarbejdsaftale med minimum 1 måneds varsel til udgangen af en måned.
I tilfælde af opsigelse er Konsulenten berettiget til honorar for arbejde udført frem til opsigelsesperiodens udløb.
Opsigelsen skal sendes pr. mail til claus@ronnow.net.
5. Misligholdelse
Hver af parterne er berettiget til at ophæve samarbejdsaftalen uden varsel i tilfælde af væsentlig misligholdelse fra den anden parts side.
Hvis Kunden hæver samarbejdsaftalen har Konsulenten kun krav på vederlag for så stor en del af det før ophævelsen udførte arbejde.
Kunden har ved en ophævelse af en samarbejdsaftale krav på dækning af sit tab efter dansk rets almindelige regler.
Ophævelse er betinget af, at den part, som ønsker at gøre hæve-beføjelsen gældende, forinden ophævelsen har givet skriftlig meddelelse til den anden part med præcisering af misligholdelsens karakter samt oplysning om, at samarbejdsaftalen hæves, hvis misligholdelsen ikke bringes til ophør inden 10 hverdage.
6. Force Majeure
Følgende omstændigheder medfører ansvarsfrihed, når de indtræffer efter indgåelse af en samarbejdsaftale og forhindrer dens opfyldelse; Arbejdskonflikt eller anden omstændighed, som parterne ikke er herrer over, så som brand, krig, mobilisering eller uforudsete militærindkaldelser, valutarestriktioner, oprør og uroligheder, mangel på transportmidler, almindelig vareknaphed, restriktioner af driftsmidler samt mangler ved leverancer eller forsinkelser fra leverandører eller underleverandører, som skyldes nogen af de i dette punkt nævnte omstændigheder.
Enhver af parterne er berettiget til ved skriftlig meddelelse til den anden part at hæve samarbejdsaftalen, når dens opfyldelse inden for rimelig tid bliver umulig på grund af en/flere af de ovenfor nævnte omstændigheder.
7. Hemmeligholdelse
Parterne er gensidigt forpligtede til at iagttage tavshed om alle ikke alment kendte informationer og materialer om den anden part.
Tavshedspligten omfatter medarbejdere, underleverandører samt andre eksterne rådgivere, der medvirker til opgavens udførelse.
Tavshedspligten gælder også efter opgavens udførelse og samarbejdsaftalens ophør.
8. Tvister, lovvalg og værneting
Alle samarbejdsaftaler er undergivet dansk ret.
Enhver tvist eller uoverensstemmelse, som måtte opstå i forbindelse med en samarbejdsaftale, skal søges løst ved mediation gennem Mediationsinstituttet (www.mediationsinstituttet.dk) og skal finde sted i overensstemmelse med de til enhver tid gældende ”Regler for behandling af sager ved Mediationsinstituttet”.
Når en tvist efter en eller flere parters opfattelse er opstået mellem parterne, er hver af parterne berettiget til at indgive begæring til Mediationsinstituttet om påbegyndelse af mediation.
Mediationen indebærer ikke afkald på at bruge retsmidler som arrest og fogedforbud og er ikke til hinder for, at en part anlægger en retssag ved domstolene i overensstemmelse med det anførte nedenfor, eller indleder andre retslige skridt i anledning af den opståede tvist for at undgå retsfortabende passivitet eller forældelse.
Hvis en løsning ikke kan opnås ved mediation, er hver af parterne berettiget til at kræve tvisten afgjort ved de danske domstole.